Google+ Followers

Tuesday, April 30, 2013

Azmin Ali Di Aibb...

Sebagai seorang penduduk yang tinggal berhampiran Kelana Jaya, aku terpanggil untuk menghadiri sesi dialog bersama penduduk mengenai pembangunan tanah di padang bola Kelana Jaya bagi membina beberapa blok kondo mewah dan bangunan2 komersil . Sampai saja daad epan pintu masuk , kereta aku dah kena tahan . Pakcik RELA tu tanya dari mana ? Aku jawab dari Kelana Jaya untuk dengar sesi dialog , kemudian dia cakap ada bagi nama tak ? Aikk ?? Bagi nama ? Kemudian dia belek2 kertas yang ada list nama2 orang dan dia cakap kalau nama takde tak boleh masuk .. Cisss apasal diaorang takut sangat nak bagi orang luar join sekali dengar sesi dialog tu .



So aku park kereta kat tempat lain , kemudian buat bodo jalan depan pakcik2 RELA tu dengan beberapa orang. Pakcik2 tu tak tahan .. rupanya bila sampai di dewan ada satu lagi halangan , kena daftar depan pintu masuk . Masa tu aku nampak wartawan2 tengah menunggu di luar (termasuk wartawan TV3) , tiba2 ada sorang wakil penduduk yang ada dalam dewan bising2, dia buka pintu suruh wartawan2 ni masuk .. apa lagi gua pun mencelah je lah ! Rupa-rupanya dalam dewan dah panasss ... muka2 YB kat depan terkedu bila bertubi-tubi diasak oleh macam2 soalan dari penduduk . yang hadir malam tu bukan melayu je, cina ada dan india pun ada . Aku terdengar seoarang pakcik tu berkata .. "diaorang ingat kita ni bodoh ?" , ada beberapa group makcik2 pulak tak henti2 mengomel .



Kemudian konsultan berucap, cerita itu ini . Masa dok cerita perancangan itu ini pun penduduk belasah jugak. Semua suruh hentikan ja cadangan itu dan ini , yang penting hentikan projek pembangunan di padang bola PKNS tu. Tiba giliran konsultan trafik bila dia sebut buat masa sekarang masalah trafik di Kelana Jaya memang tak ada penyelesaian lagi . Bertambah-tambah la angin penduduk yang hadir tu .. depa kata kalau dah tau tak ada penyelesaian buat apa nak tambah lagi masalah , Paradigm mall yang baru dibuka tu pun dah bagi cukup pertambahan masalah pada diaorang . Masing2 garang beb .. muka YB PKR ,Nik Nazmi dan Azmin Ali masih 'cool' lagi .




Tiba giliran Azmin Ali berucap , dia mula 'start' buat cerita kononnya macam kerajaan PR ni membela rakyat , kata Azmin semua permasalahan yang ditimbulkan akan dibawa kepada pengetahuan Menteri Besar , dan untuk ambik hati penduduk dia cakap projek ni akan ditangguhkan . Dapatlah tepukan sikit ... tapi sorang penduduk ni potong 'stim' bila dia kata kat Azmin tak payah pusing sana pusing , bagi saja jawapan samada projek ni akan diteruskan atau tidak..Azmin berdalih dan berkata itu saja apa yang ingin beliau sampaikan dan terus mengambil balik tempat.

Pada satu ketika Azmin naik angin apabila salah sorang hadirin menjerit 'YB Jambannnn !!' Melompat dia bercakap jangan buat fitnahhh dengan nada yang agak tegas . Aku nak tergelak pun ada , dan bila melihat reaksi orang ramai yang hadir tersenyum sinis lagi lah aku nak tergelakk ! YB Nik Nazmi pulak kena 'sound' dengan penduduk apabila salah sorang yang hadir berkata kenapa YB membela pemaju yang beberapa orang saja bilangannya dan bukkannya penduduk disitu yang telah mengundi beliau untuk menjadi wakil mereka . Pheww memang panas.. patutlah diaorang beria sangat untuk menghalang wartawan dari masuk kedalam dewan tadi !




Sumber...





Calon Pas Di Parlimen Parit Buntar


Tuesday, 30 April 2013

Calon Pas Di Parlimen Parit Buntar

Biodata Dr. Mujahid bin Yusof

Ahli Parlimen Parit Buntar

Tarikh Lahir : 25 Oktober 1964
Tempat Lahir : George Town, Pulau Pinang

Jawatan Dalam Politik, Kerajaan & NGO
1) AJK PAS Pusat (2005 - Kini)
2) Pengerusi Perpaduan Nasional PAS Pusat
3) Timbalan Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang
4) YDP PAS Kawasan Bayan Baru
5) AJK Pemuda PAS Pusat (2001 - 2005)
6) Pengerusi Dialog Antara Agama Untuk Keamanan Asia Tenggara
7) Ahli Lembaga Pengarah Pusat Zakat Pulau Pinang

Keluarga
Isteri - Zuraida Binti Husin
Anak - 3 Orang


Antara ulasan-ulasan yang berkaitan dengan Dr Mujahid :

Sumber budakbenteng blogsport.com

PANAS TERIK!! WarRoom! Pakatan Pembangkang Akui BN Menang #PRU13..





Berdasarkan maklumat yang diperolehi dari war room DAP dan dibandingkan kajian oleh beberapa agensi memang tepat.Di sini Pisau senaraikan maklumat sulit dari beberapa agensi kerajaan cukup yakin BN akan dapat mengekalkan kuasa.

Kajian dibuat sejak penamaan calon hinggalah sekarang meliputi kesemua kawasan parlimen dan dun di seluruh negara.

Jumlah kerusi parlimen putih/menang oleh BN untuk PRU13 setelah lebih seminggu dibuat kajian hingga jam 12 tghari hari ini.

MIO- 145

SB-152

JASA-163

MKN-168.

Komen 4 agensi ini dilihat sama apabila Pulau Pinang dilihat sukar buat BN untuk menang.Manakala Kelantan,Selangor ,Kedah berjaya dirampas kembali oleh BN. Semua negeri lain kekal dan BN dikatakan menang bergaya.

Pisau mendapatkan maklumat dari war room DAP,indikatornya dilihat hampir sama apabila dibandingkan dengan kajian oleh 4 agensi kerajaan.

Sejak semalam kalangan kakitangan war room dan juga pemimpin DAP berasa lega apabila mereka dijangka akan dapat kekalkan kuasa di Pulau Pinang.Menurut sumber bacaan terkini DAP dan Pakatan rakyat Pulau Pinang sudah pasti akan beroleh kemenangan dengan 21 kerusi dan BN 19 kerusi.Walau pun sedikit cemas di war room kerana BN mengikuti rapat dalam persaingan yang sengit kerajaan pakatan Pulau Pinang bakal mengekalkan kuasa dengan majoriti tipis.

Manakala di Permatang Pauh,Dr Mazlan calon BN diakui memberi saingan yang sengit terhadap Anwar,menurut sumber DAP majoriti undi kepada Anwar setakat ini telah merudum teruk di tempat sendiri strategi BN meletakkan calon yang baik seperti Dr Mazlan memberi kesan besar kepada pengundi Permatang Pauh.Strategi menghangatkan kembali video China Doll kononnya wujud klon dan dilakonkan di Thailand menurut sumber DAP telah memakan diri apabila makin ramai percaya bahawa Anwar punyai masaalah moral. DAP berasa gusar melihat Anwar tidak bijak

Menyedari akan tewas dalam PRU13,arahan telah dikeluarkan oleh strategis pakatan untuk menyebarkan khabar angin kononnya pakatan bakal mengambil alih Putrajaya. Strategi serampang 2 mata ini ,Pertama untuk menambahkan keyakinan jentera dan kedua untuk menarik kembali mood rakyat agar menyokong kepada calon pakatan.

Strategi serampang 2 mata ini juga berperanan untuk membangkitkan sentimen kebencian dan kemarahan apabila keputusan PRU13 dikeluarkan pada malam 5 May nanti kononnya berlaku penipuan oleh SPR . Maka pada 5 May seluruh penyokong pakatan akan turun dijalan raya merusuh dan rancangan untuk menolak keputusan pilihanraya melalui keganasan akan dilaksanakan.

Pisau kata ” Alhamdulilah Allah Bersama BN”

Elya bising bising: Panas!!Edisi Mengarut Khalid Ibrahim!!

Elya bising bising: Panas!!Edisi Mengarut Khalid Ibrahim!!: SHAH ALAM - Dengan hari mengundi tinggal kurang seminggu, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tampil dengan rancangan menakung sebahagian dari...

Anak Jati Malaya: Misteri Sang BABY AISHAH ???? SIAPA KAH BABY AISHA...

Anak Jati Malaya: Misteri Sang BABY AISHAH ???? SIAPA KAH BABY AISHA...: Gambar Hiasan Kecoh dan gempar di seluruh negara baru-baru ini kerana tersebarnya aksi akrobatik seorang lelaki bersama pasangannya...

Fewwiitt!! Rumah Aweq Skandal Mr. Stopapender Didedahkan



BIODATA WANITA SIMPANAN MUSTAPHA ALI
Nama Wanita Simpanan Mustapha Ali: Aishah Baby Binti Badar....

Alamat Kondo : BLOK D, TINGKAT 2, NOMBOR 3, D-2-3

Nama Kondo: EVERGREEN SCOT PINE CONDOMINIUM,
SELANGOR.

Rumah Keluarga : Lorong Durian Sakat, Bandar Baru Sg. Long, Kg. Jawa, Klang.

Jenis kereta : Toyota Wish

Nombor Kenderaan: WSE 2512

Selanjutnya yang lebih panas baca disini

RED ARMY

Red Bean Army iaitu sekumpulan 'tentera siber' yang ditaja oleh DAP difahamkan telah wujud sejak 4-6 tahun lepas. Kekuatan mereka dianggarkan berada dalam jumlah 2000 hingga 3000 dan didarabkan dengan 10 hingga 20 jumlah capaian ke internet (Facebook, twitter, email, komen, dll) iaitu sekitar 60,000. Kekuatan ini akan secara semulajadi digandakan sekiranya rakyat yang terpedaya turut 'menyambung' kerja mereka melalui media sosial.
Pejabat Operasi utama Red Bean Army ialah di Bangunan Komtar, Pulau Pinang dan satu lagi di Hotel Concorde Kuala Lumpur. Bayaran bagi setiap seorang dari mereka secara puratanya ialah RM3000-RM8000.

Tugas mereka saban hari secara sepenuh masa ialah:

menyerang laman web pro-kerajaan,
menyerang laman-laman sosial aktivis yang pro-kerajaan,
menyebarkan bahan untuk memburukkan kerajaan,
mematahkan komen-komen pro-kerajaan di media alternatif,
menghalang penjelasan kerajaan dari sampai kepada rakyat melalui internet,
mengganggu apa saja program yang dilihat mampu memberi kredit kepada kerajaan,
menyebarkan maklumat yang memberi kredit kepada DAP

Modus Operandi mereka ialah mencipta fitnah atau fiksyen yang separa benar, memanipulasi maklumat, menghentam dan mencaci kerajaan dan menyebarkannya seluas yang mungkin dan secepat mungkin.

Objektif mereka pula ialah untuk membangkitkan rasa benci yang meluap-luap serta perasaan tidak percaya langsung kepada kerajaan.

Justeru, tidak hairan jika satu isu kecil, contohnya kejadian di KFC di mana pelanggan Cina dikasari oleh pekerja Melayu kerana berang dimaki hamun, telah dijadikan isu rasis dan tersebar di internet dalam masa 24 jam lalu dipetik oleh portal pro-pembangkang seperti Malaysiakini yang kemudiannya menerima beribu-ribu komen pro-pembangkang dalam sekelip mata.

Ia kemudian dipetik dan disebar lagi oleh blog dan laman web sehingga menjadi satu isu besar. Jika kena isunya, maka ia akan dipetik juga oleh pihak asing sehingga menampakkan seolah-olah Malaysia tidak selamat.

Pendek kata, kewujudan beribu-ribu tentera siber DAP tidak wajar dipandang ringan kerana pembunuhan etnik Rohingya di Myanmar juga sebenarnya bermula dengan kebanjiran maklumat tidak tepat secara besar-besaran dan cepat melalui internet seperti ini.

Lebih dahsyat, bagi mencapai objektif mereka, DAP sanggup pergi lebih jauh sehingga ke tahap mengugut dan mengancam.

Bukan hanya orang politik dan rakyat biasa yang menjadi sasaran, tetapi juga para artis dan selebriti yang secara terbuka menyokong kerajaan Barisan Nasional turut menjadi mangsa. Artis Korea popular, Psy, adalah antara mangsa ugutan dan ancaman mereka apabila menerima jemputan MCA untuk membuat persembahan di Pulau Pinang tidak berapa lama dahulu. Antara artis lain yang menerima nasib yang sama ialah artis Cina tempatan Leng Yen, Jackie Chan dan Dato' Michelle Yeoh. Dua lagi artis dari Taiwan juga tidak terkecuali di mana mereka akhirnya bertindak membatalkan persembahan di sini. Malah tokoh Sami tersohor Buddha, Master Hsing Yun juga tidak terkecuali menjadi sasaran DAP apabila beliau membuat kenyataan memuji kepimpinan Dato' Seri Najib.

Apa yang penyokong DAP sendiri mungkin sukar untuk percaya ialah, ugutan dan ancaman terhadap mereka ini bukan sekadar secara 'maya' tetapi secara langsung juga. Sekiranya mangsa masih berdegil, maka ugutan dan ancaman ini akan 'dipanjangkan' kepada keluarga dan periuk nasi mangsa. Ini bermakna, mereka akan mengganggu keluarga mangsa, menyerang tempat kerja atau perniagaan mereka termasuk mengugut para vendor atau pembekal dan sesiapa sahaja dalam rangkaiannya sehingga mangsa berada dalam keadaan 'tiada pilihan'.

Semua ini didedahkan sendiri oleh Shen Yee Aun, iaitu bekas Setiausaha Pemuda DAP yang kini aktif membantu MCA dalam terlibat langsung dalam NGO yang mesra kerajaan. Yee Aun pada mulanya adalah anak didik Institut Kajian Dasar (IKD) iaitu sebuah organisasi 'milik' Anwar Ibrahim. Dari situ, beliau dipujuk oleh DAP agar menyertai mereka dan membantu dalam 'perang menentang kerajaan'. Sebagai anak muda yang penuh dengan aspirasi dan cita-cita, Yee Aun menjalankan tugasnya dengan dedikasi di bawah DAP dan diberi jawatan yang tinggi.

Namun, sampai satu ketika Yee Aun yang mempunyai jatidiri Malaysia yang kuat tidak mampu lagi mengabaikan kata hatinya yang menyayangi negara ini. Bagi beliau tindakan mengugut dan mengancam keluarga dan periuk nasi orang lain adalah kejam dan beliau tidak sanggup membiarkan negara ini diperintah oleh orang yang kejam.

Beliau pertama kali memberontak menentang DAP sejak 2010 dengan mendedahkan sikap kuku-besi dan tidak telus parti itu dalam menangani isu di Klang pada ketika itu. Sedikit demi sedikit Yee Aun semakin lantang mengkritik DAP dari dalam sebelum mengambil keputusan keluar parti. Beliau kini aktif mendedahkan operasi kotor serta agenda jahat DAP terhadap Malaysia.

Menurutnya, ada kes di mana DAP telah bertindak membuli dan mengugut keluarga sasaran mereka termasuk teman wanitanya. Mereka juga mencuri kereta bapanya dan kemudian ibunya dan berbagai-bagai ancaman lagi bagi menakutkannya dan keluarganya. Ini tidak mengejutkan kerana Tony Pua sendiri tidak menafikan kewujudan tentera Red Bean Army ini dalam satu kenyataan dalam Malaysiakini dan menjelaskan peranan tentera ini adalah untuk 'membunuh orang'.

Dengan apa yang dilalui Yee Aun, maka kita tidak hairan jika Teoh Beng Hock membunuh diri apabila beliau menjadi masalah kepada DAP.

Apa yang didedahkan ini mungkin sukar untuk diterima terutama dengan beribu-ribu tentera siber DAP yang bersedia menghalang (block) dan membela parti itu di internet. Mana-mana isu yang mendedahkan kelemahan mereka akan dihalang dengan cara beribu-ribu tentera itu akan membuat laporan 'spam' supaya kebenaran tidak sampai kepada pembaca internet. Malah, kita boleh melayari sendiri nama Yee Aun dan lihatlah bagaimana giatnya namanya dicemar oleh tentera Red Army di alam siber.

Gerak kerja tentera ini didapati berkesan di kalangan golongan atas pagar, terutamanya. Apabila melihat komen-komen yang begitu ramai membela DAP, maka golongan ini akan mempunyai persepsi seolah-olah DAP berada di pihak yang benar dan orang seperti Yee Aun telah 'dibeli' kerajaan.

Namun, sekiranya golongan ini sanggup mengambil sedikit masa untuk mencari kebenaran, mereka tentu tahu bahawa Yee Aun bukan satu-satunya pihak yang mendedahkan sikap kukubesi DAP mahupun agenda jahat mereka. Tunku Abdul Aziz, bekas Pengerusi DAP, bekas Adun DAP Teja R. K. Muthu, bekas ADUN Malim nawar Keshvinder Singh a/l Kashmir Singh malah bar-baru ini, Pengerusi DAP Johor, Dr. Boo Cheng Hau juga telah bertindak keluar parti atas alasan yang sama, iaitu tidak sanggup lagi menerima pemerintahan kukubesi Lim Kit Siang anak beranak.

Jika itu belum cukup untuk membuat kita berfikir tentang bahayanya DAP, maka fikirkanlah bagaimana DAP membayar sebegitu ramai tentera siber ini?

Tidak lain tidak bukan, wang negeri Selangor dan Pulau Pinang telah dipamkan secara besar-besaran untuk tujuan ini. Bukankah wang tersebut adalah wang rakyat? Wang pembayar cukai? Bukankah ia perlu digunakan untuk negeri dan bukannya parti? Di manakah cekap, amanah dan telus (CAT) yang dilaungkan DAP? Bukankah lebih tepat jika dikatakan kejam, kotor dan korup

Pro Murtad


SITI ZABEDAH KASIM, NURUL IZZAH, HAK ORANG ISLAM MURTAD, PAKATAN RAKYAT, LIBERALISME
---------------------------------------------
Masih ingat wanita ini?

Inilah Siti Zabedah Kasim, peguam wanita dari Majlis Peguam Malaysia. Dia adalah seorang Melayu Liberal yang pro-murtad..

Siti Zabedah Kasim lah yang bertanya soalan cepu mas pada Nurul Izzah di sebuah majlis gereja samada Nurul Izzah sokong hak orang Melayu bertukar agama (yakni murtad)..

Dan Nurul Izzah menjawab "Ya, hak bertukar agama hendaklah di apply juga pada semua orang selain Bukan-Melayu"..

Tetapi setelah mendapat reaksi negatif dari umat Islam, Nurul Izzah pusing cakap dan menafikan dia sokong orang Melayu murtad. Dia kata kenyataannya diputarbelit media pro-BN..

Pertukaran pendirian oleh Nurul Izzah mengecewakan Siti Zabedah Kasim yang Liberal dan pro-murtad ini..

Siti Zabedah Kasim kekal menegaskan bahawa Nurul Izzah adalah pro-murtad dalam kenyataannya asalnya di majlis gereja. 

Siti Zabedah Kasim berkata Nurul Izzah telah tunduk kepada tekanan masyarakat dan membuat pusing u-turn 180 darjah dari pro-murtad kepada penafian. Siti Zabedah Kasim kata dia kesal dengan u-turn yang dibuat Nurul Izzah.

Anda boleh dengar sendiri soalan Siti Zabedah Kasim dan jawapan Nurul Izzah di klip YouTube ini di minit 0:14-1:14: 

(http://www.youtube.com/watch?v=GMgSgMBz3H4)..

Atau baca artikel Free Malaysia Today di sini:

(https://www.freemalaysiatoday.com/category/opinion/2012/11/12/apostasy-compulsion-in-religion-and-nuruls-point/)..

Artikel Free Malaysia Today ini turut menegaskan bahawa Nurul Izzah adalah pro-murtad. Tapi artikel ini menyokong sikap pro-murtad Nururl Izzah itu atas alasan Islam membenarkan umatnya murtad berdasarkan konsep "TIADA PAKSAAN DALAM AGAMA" dalam Ayat 256 Surah Al-Baqarah. 

Nurul Izzah juga guna ayat ini sebagai dalil Islam membenarkan umatnya murtad..

Sedutan artikel Free Malaysia Today:
----------------------------
"According to a transcript provided by Malaysiakini, Nurul Izzah Anwar said at a forum last weekend that “…there is no compulsion in religion… How can anyone really say, ‘sorry, this only applies to non-Malays.’ It has to apply equally.”

A blanket rule for all

Nurul said that there is no compulsion in religion, whether for Muslims or non-Muslims.

And she has a point.

Islam is all about an individual’s own voluntary submission to Allah; there can be no coercion because faith cannot be forced upon anyone, even on those Malays who are born Muslims.
-------------------------------
Jelas, sumber2 Zabedah Kasim, Free Malaysia Today dan Malaysiakini tegas mengatakan Nurul Izzah adalah pro-murtad..

Tapi menagapa dia nafi setelah ditekan?

Kepada pengundi Muslim: Ingat PR ingatlah MURTAD! Pakatan ini mempromosikan murtad. Pakatan ini kini berpegang pada pahaman Liberalisme..

Liberalisme berpegang pada pahaman bahawa ayat2 Quran hendaklah ditafsir seluas2nya. Sebab itu penganut2 Liberalisme, termasuk Melayu2 Liberal dalam PKR, mentafsir ayat 256 surah Al-Baqarah sebagai pemberian lesen dari Allah untuk orang2 Islam murtad.

Orang2 kafir yang cuba memurtadkan umat Islam juga menggunakan ayat 256 Surah Al-Baqarah sebagai "bukti" konon Islam dan Allah izinkan orang Islam murtad!













SITI ZABEDAH KASIM, NURUL IZZAH, HAK ORANG ISLAM MURTAD, PAKATAN RAKYAT, LIBERALISME
---------------------------------------------
Masih ingat wanita ini?

Inilah Siti Zabedah Kasim, peguam wanita dari Majlis Peguam Malaysia. Dia adalah seorang Melayu Liberal yang pro-murtad..


Siti Zabedah Kasim lah yang bertanya soalan cepu mas pada Nurul Izzah di sebuah majlis gereja samada Nurul Izzah sokong hak orang Melayu bertukar agama (yakni murtad)..

Dan Nurul Izzah menjawab "Ya, hak bertukar agama hendaklah di apply juga pada semua orang selain Bukan-Melayu"..

Tetapi setelah mendapat reaksi negatif dari umat Islam, Nurul Izzah pusing cakap dan menafikan dia sokong orang Melayu murtad. Dia kata kenyataannya diputarbelit media pro-BN..

Pertukaran pendirian oleh Nurul Izzah mengecewakan Siti Zabedah Kasim yang Liberal dan pro-murtad ini..

Siti Zabedah Kasim kekal menegaskan bahawa Nurul Izzah adalah pro-murtad dalam kenyataannya asalnya di majlis gereja. 

Siti Zabedah Kasim berkata Nurul Izzah telah tunduk kepada tekanan masyarakat dan membuat pusing u-turn 180 darjah dari pro-murtad kepada penafian. Siti Zabedah Kasim kata dia kesal dengan u-turn yang dibuat Nurul Izzah.

Anda boleh dengar sendiri soalan Siti Zabedah Kasim dan jawapan Nurul Izzah di klip YouTube ini di minit 0:14-1:14: 


Atau baca artikel Free Malaysia Today di sini:


Artikel Free Malaysia Today ini turut menegaskan bahawa Nurul Izzah adalah pro-murtad. Tapi artikel ini menyokong sikap pro-murtad Nururl Izzah itu atas alasan Islam membenarkan umatnya murtad berdasarkan konsep "TIADA PAKSAAN DALAM AGAMA" dalam Ayat 256 Surah Al-Baqarah. 

Nurul Izzah juga guna ayat ini sebagai dalil Islam membenarkan umatnya murtad..

Sedutan artikel Free Malaysia Today:
----------------------------
"According to a transcript provided by Malaysiakini, Nurul Izzah Anwar said at a forum last weekend that “…there is no compulsion in religion… How can anyone really say, ‘sorry, this only applies to non-Malays.’ It has to apply equally.”

A blanket rule for all

Nurul said that there is no compulsion in religion, whether for Muslims or non-Muslims.

And she has a point.

Islam is all about an individual’s own voluntary submission to Allah; there can be no coercion because faith cannot be forced upon anyone, even on those Malays who are born Muslims.
-------------------------------
Jelas, sumber2 Zabedah Kasim, Free Malaysia Today dan Malaysiakini tegas mengatakan Nurul Izzah adalah pro-murtad..

Tapi menagapa dia nafi setelah ditekan?

Kepada pengundi Muslim: Ingat PR ingatlah MURTAD! Pakatan ini mempromosikan murtad. Pakatan ini kini berpegang pada pahaman Liberalisme..

Liberalisme berpegang pada pahaman bahawa ayat2 Quran hendaklah ditafsir seluas2nya. Sebab itu penganut2 Liberalisme, termasuk Melayu2 Liberal dalam PKR, mentafsir ayat 256 surah Al-Baqarah sebagai pemberian lesen dari Allah untuk orang2 Islam murtad.

Orang2 kafir yang cuba memurtadkan umat Islam juga menggunakan ayat 256 Surah Al-Baqarah sebagai "bukti" konon Islam dan Allah izinkan orang Islam murtad!

GILA!!! Wanita rogol lelaki untuk dapatkan 'mani


Tiga wanita telah didakwa merogol lelaki dan menggunakan air mani mangsa untuk upacara ilmu hitam.
Sisters Sophie, 26, Netsai Nhokwara, 24, dan Rosemary Chakwizira, 28, telah didakwa di mahkamah Harare berkaitan dengan rentetan serangan seks ke atas mangsa yang kali pertama membuat laporan dua tahun yang lalu.

Mereka turut ditahan bersama-sama Thulani Ngwenya, 24, yang merupakan teman lelaki Sophie Nhokwara.

Menurut akhbar Zimbawe, The Herald melaporkan wanita ini dilaporkan memberi tumpang kepada remaja berusia 19 tahun pada Mac tahun ini dan kemudian memabukkannya dengan bahan yang tidak diketahui.

Ketiga-tiga wanita dibawa ke mahkamah untuk menghadapi tuduhan melakukan serangan seksual atau rogol.

Pendakwa Raya Michael Reza memberitahu mahkamah bahawa mereka didakwa memaksa remaja tersebut memakai kondom sebelum mengadakan hubungan seks dengan ketiga-tiga mereka.

Mereka kemudiannya mengambil kondom yang mengandungi air mani dan meninggalkan mangsa yang tidak sedarkan diri selepas disemburkan bahan yang tidak diketahui pada mukanya.

Pada 22 Ogos, mereka didakwa telah menumpangkan seorang askar dan memaksanya untuk mengadakan hubungan seks dengan mereka selepas diancam akan ditembak jika enggan, pendakwa memberitahu kepada mahkamah.

Dalam kes lain, ketiga-tiga mereka dikatakan telah berhenti di sebelah seorang anggota polis, mengheretnya ke dalam kereta selepas berpura-pura bertanyakan arah jalan dan memaksanya untuk mengadakan hubungan seks dengan mereka.

Kumpulan perogol wanita ini menggunakan kereta yang berbeza untuk menahan 15 orang lelaki dan merogol mereka.

Mereka telah ditahan terlibat dalam satu kemalangan di mana seorang pejalan kaki terbunuh. Polis menemui 33 kondom yang telah digunakan dan mengandungi air mani di dalam but kereta.

Majistret Kudakwashe Jarabini tidak membenarkan ikat jamin bagi keempat-empat tertuduh.
Sehari sebelum mereka dibawa ke Harare, lebih daripada 50 orang menyerbu ke balai polis Gweru di mana ketiga-tiga wanita ini telah ditahan.

Apabila wanita ini disoal siasat oleh polis, penduduk tempatan telah berkumpul di luar. Salah seorang daripada mereka, Nkululeko Ndlovu berkata: "Orang ramai perlu diberi peluang untuk melihat wanita-wanita ini Kami mahu tahu apa yang mereka telah lakukan dengan air mani tersebut."

Seorang lagi penduduk, Mangoma Mary, berkata "Mereka sangat mewah dan membuat wang melalui perbuatan ini."

"Mereka akan mengubah gaya rambut mereka dalam masa kurang daripada tiga hari dan saya mengkagumi mereka, tetapi sekarang saya tahu bahawa ia bukannya wang yang bersih."
Watch Ruparanganda, seorang profesor sosiologi di Universiti Zimbabwe, berkata sperma sering digunakan dalam ritual kerana ia dikaitkan dengan penghidupan semula hidup.

''Orang percaya sperma boleh membuat nasib seseorang bertambah baik,''katanya, sambil menambah bahawa peniaga-peniaga yang tidak bertanggungjawab berselindung di sebalik wanita ini.

Daily News Zimbabwe melaporkan bahawa air mani yang digunakan dalam ritual pemujaan ini ibarat pisang "panas" di Afrika Selatan, di mana kondom yang penuh dengan cecair mani boleh dijual sehingga mencecah sebanyak RM1,215.

Dalam berita yang berasingan pula di HARARE, seorang lelaki Zimbabwe mendakwa sekumpulan tiga wanita menculik, memberinya dadah sebelum merogolnya dalam kejadian serangan seks ke atas lelaki yang berlaku buat kali kelima dalam tempoh setahun, kata seorang jurucakap polis semalam.

Lelaki berumur 26 tahun itu memberitahu polis dia ditawarkan untuk menumpang kenderaan yang dinaiki wanita berkenaan di bandar Bulawayo selatan Zimbabwe.

Namun, lelaki itu kemudian tidak sedarkan diri apabila tubuhnya ditolak ke belakang manakala kepalanya ditutup dengan pakaian semasa berada di dalam kenderaan tersebut.

Dia mendakwa tidak sedarkan diri selepas diberikan sejenis bahan yang rasanya seperti alkohol.

"Selepas dia terjaga, lelaki itu berada dalam keadaan bogel dan wanita-wanita itu merogolnya bergilir-gilir dan menderanya," kata jurucakap polis itu, Wayne Bvudzijena.

Lelaki itu memberitahu polis, dia tidak sedarkan diri selepas serangan itu tetapi kumpulan wanita tersebut kemudian bertindak meninggalkannya.

"Wanita-wanita itu mengambil wang sebanyak AS$300 (RM929.25) dan telefon bimbit," kata jurucakap polis tersebut.

Kejadian yang berlaku pada Jumaat itu merupakan serangan kali yang kelima dilaporkan pernah berlaku di beberapa tempat di negara ini melibatkan sekumpulan wanita pelbagai saiz badan.

"Ia mungkin satu kumpulan atau lebih yang melakukan kejadian itu. Dalam semua kes, si mangsa tidak sedarkan diri dan mereka diberikan dadah supaya berasa pening," kata jurucakap tersebut.

Serangan seks yang dilakukan oleh sekumpulan wanita ke atas seorang lelaki dilaporkan buat kali pertama pada November tahun lalu.

Menurut akhbar Herald, dalam serangan itu, tiga wanita menculik seorang lelaki berumur 18 tahun.

Pada Februari lalu, empat wanita memaksa seorang lelaki berumur 25 tahun untuk melakukan hubungan seks dengan mereka.

Bulan lalu, seorang lelaki berumur 44 tahun yang dipaksa memakai kondom menjadi mangsa rogol dua wanita.

Seramai tiga wanita turut merogol seorang lelaki berumur 30 tahun yang telah diberikan dadah.

Berdasarkan undang-undang Zimbabwe, dakwaan merogol hanya dikenakan terhadap lelaki.

Panas !!! Rahsia DAP Terbongkar!!

Kenapa wajib kita tolak pakatan rakyat  PRU 13 ni. .



Apa yang di ucap oleh pemimpin pakatan tidak lah boleh di terima pakai  atau di jadi kan  satu keputusan muktamad untuk kita memilih mereka sebagai pemimpin. Sandiwara dan hujah  ataupun fatwa ulamak untuk menipulasi kan pemikiran individu  yang lemah berfikir. Pada pencacai ,,tukang pacak bendera  bawak la sedar diri sampai bila hidup nak kena tipu.


 Orang pas yang  mahukan  syurga nak  kan kebajikan laku kan  pada diri sendiri dahulu.
Kalau nak berdakwah nak cerita hal keagamaan  atau islamik jauhkan politik dari kehidupan seharian hidup. Macai pas jangan rasa perjuangan kamu itu ke syurga sebabnya tuan guru pas kamu itu bersekongkol mereka yang menentang islam,Betapa dayus nya akal seorang guru di nobat sebagai mursyidul am  di kenali sebagai tuan guru , sememangnya  guru pas ni  sedikit tergelincir dari landasan aqidah islam., kerana apa? Klik di bawah ni.
https://www.facebook.com/video/video.php?v=229189760538950

Sumber fb....

PANAS!!! Tun M Mencabar Kit Siang?




"Tangkaplah saya, heretlah saya ke mahkamah. Saya tetap ulang lagi, (Penasihat DAP) Lim Kit Siang sebagai rasis dan dia memang rasis".

Demikian respons bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berhubung kenyataan Pengerusi DAP Karpal Singh semalam bahawa pembangkang akan menangkap dan menghadapkannya ke mahkamah kerana mengeluarkan kata-kata hasutan dengan menuduh Lim sebagai perkauman, jika berjaya menawan Putrajaya pada pilihan raya umum ke-13 ini.

Beliau berkata Karpal Singh membuat kenyataan itu kerana mahu menghalangnya daripada menjelaskan dengan lebih lanjut mengenai sikap Lim yang didakwanya rasis.

"Terkejut saya, pucat muka saya (nada menyindir)...fasal Pengerusi DAP Karpal Singh mahu tangkap saya kerana saya mengeluarkan kata-kata hasutan dengan menuduh Penasihat DAP, Lim Kit Siang sebagai perkauman.

"DAP hanya mahu bertanding di kawasan majoriti Cina kerana mereka hanya diterima pengundi di kawasan berkenaan dan tindakan DAP ini ternyata menunjukkan sikap rasis mereka," katanya semasa berucap pada satu majlis di Kampung Padang Jual, Johol, di sini hari ini.

Dr Mahathir mendakwa sekutu DAP iaitu Pas juga bersikap rasis kerana hanya mahu bertanding di kawasan majoriti kaum Melayu terutamanya di Kelantan dan Terengganu.

Katanya ini berbeza dengan Umno dan MCA yang tidak menunjukkan sikap perkauman kerana boleh bertanding di mana-mana kawasan di seluruh negara tanpa mengira majoriti kaum.

Dalam pada itu, Dr Mahathir berkata Menteri Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am Pas Datuk Nik Abdul Nik Aziz Nik Mat bersikap hipokrit apabila menunaikan solat Jumaat di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin di Putrajaya Jumaat lalu kerana mahu meraih undi di sana.

"Dulu Pas kata mereka nak lelong pusat pentadbiran persekutuan Putrajaya tapi sekarang tak mahu lelong pula dan mahu menawan Putrajaya dalam PRU ini...buat la pusat pentadbiran seperti Putrajaya di Kelantan," katanya.

Turut hadir pada majlis itu isteri beliau Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali dan calon BN untuk kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) Johol Abu Samah Mahat.




Sumber bernama

Poster #GE13 : Adakah Anda Mahu Pilih Anak Derhaka Sebagai Pemimpin? #lainkalilah



Pilihan di tangan anda wahai pengundi DUN N.19 Bukit Antarabangsa.

Sumber : FB Kelab Penyokong UMNO

Mahu kekalkan anak derhaka sebagai wakil rakyat anda?

P057 : Sepetang Bersama Rakyat di Kampung Raja Bashah, Kuala Kurau


Calon Berjiwa Rakyat.

Sepetang bersama penduduk Kampung Raja Bashah di Kuala Kurau, Perak. Calon Parlimen Parit Buntar saudara Mua'amar Ghadafi Jamal bin Jamaludin bersama calon DUN Kuala Kurau iaitu Mohd Salleh bin Mat Disa berjalan-kaki dan bertemu serta beramah-mesra dengan rakyat. Bermula pada jam 6:00 petang bergerak sambil mengedar risalah kempen yang meliputi rakyat pelbagai bangsa terdiri dari bangsa Cina, India, Melayu dan lain-lain.














































Konspirasi DAP...


Samada saudara sedar atau tidak DAP telah merancang sejak dari penubuhannya untuk menjadikan negara ini sebagai ketuanan CINA.DAP telah mengambil alih peranan KOMUNIS yang telah digagalkan dalam usaha memerintah negara ini.
DAP tidak pernah berterima kasih kepada kerajaan yang telah memakmurkan orang CINA di negeri majoriti orang Melayu. Apa sahaja dasar untuk memakmurkan Melayu telah DITENTANG habis habisan sejak puluhan tahun lalu. Mereka tetap menganggap MELAYU BODOH bahawa kemajuan yang dinikmati oleh orang Melayu adalah hasil dari cukai orang Cina.
Mereka mengatakan Melayu boleh dibeli/rasuah dengan hanya secawan kopi dan paling tinggi bernilai RM50 kerana mereka tahu orang Melayu mudah lembut hati dan mudah terpedaya jika ada orang yang berbuat baik terhadapnya.

Kini mereka telah merancang untuk menguasai Gelang Patah, Pulai, Johor Bahru dan Kulai kerana kawasan ini lubuk emas untuk orang Cina. Siapa yang membangunkan kawasan ini jika bukan atas jasa dan keringat kepimpinan Melayu Johor. Jika matlamat DAP ini berjaya sudah pasti mereka akan membawa masuk ribuan Cina Singapura yang kelaparan tanah dan rumah ke lubuk emas ini. Akhirnya melayu akan dihalau keluar secara rahsia ke pinggir kampung.

Ini telah berlaku di Kuala Lumpur dan Petaling Jaya. DAP telah memaksa PAS bertanding di Nusajaya untuk memecahkan undi Melayu Gelang Patah. Melayu pengkhianat dari PAS yang hanya bernilai secawan kopi ini telah dengan bangga sanggup menggadaikan maruah bangsa. Dalam masa yang sama dihadapan orang cina DAP Bercakap dalam bahasa mereka mengatakan bahawa :
MELAYU SAMPAH KITA TELAH BERSIHKAN DI PULAU PINANG DAN SEKARANG KITA MAHU BERSIHKAN SAMPAH MELAYU DI JOHOR.
Saudara saudaru ku yang ada baki sedikit IMAN dalam dada...renung renungkanlah. Jangan sampai kita dihina dan diludah. Sayangilah diri kita.. keluarga kita.. agama kita...bangsa kita dan negara kita yang dirahmati ini.
Sebarkanlah kepada keluarga kita...saudara kita...jiran jiran kita dan rakan rakan kita. Jika saudara sebarkan kepada 10 orang dalam tempoh satu jam ia boleh sampai kepada 1 juta umat Islam. 

Kah...Kah..kah... Video Kit Sial Kena Halau....





Video ini adalah keberanian rakyat Johor menentang perlabuhan kit siang di Negeri Johor, Kit Siang didakwa dalam video pendek ini hadir ketika makan pagi disebuah lokasi yang menjadi lokasi jadual beliau. Mari kita lihat video ini klik sini

Parlimen Parit Buntar pasti dimenangi Barisan Nasional






BARISAN Nasional (BN) yakin bakal merampas kembali kerusi Parlimen Parit Buntar termasuk Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Kurau dan Titi Serong pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) pada 5 Mei depan.

Calon BN Parlimen Parit Buntar, Mua'amar Ghadafi Jamal Jamaludin berkata, buat masa ini tahap jentera BN yang turut dibantu beberapa pertubuhan badan bukan kerajaan (NGO) begitu hebat serta tersusun.

"Insya-Allah sokongan rakyat akan dapat disatukan serta merampas kembali kerusi P057 (Parit Buntar), N08 (Titi Serong) dan N09 (Kuala Kurau)," katanya selepas Perhimpunan Rakyat 1Malaysia di Dataran Bagan Serai, hari ini.

Majlis tersebut telah disempurnakan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Hadir sama, Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd Kadir dan calon-calon BN bagi kerusi Parlimen dan DUN di daerah Kerian.

Sementara itu, beliau mengucapkan terima kasih Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) dan kepimpinan parti di atas kepercayaan kepada orang muda untuk menjadi calon di Parlimen Parit Buntar.

"Dengan adanya semangat baru ini dan kombinasi kerjasama dengan orang lama yang berpengalaman di DUN Kuala Kurau dan Titi Serong serta orang baru di Parlimen, Insya-Allah sokongan setiap golongan masyarakat akan bertambah.

"Kita tengok makluman balas daripada orang muda pun cukup baik dan mereka akan memberi sokongan kepada BN.

"Mereka (golongan muda) merasakan ini salah satu platform bagi orang muda untuk menyuarakan pandangan dan perkhidmatan kepada masyarakat serta rakyat di Parit Buntar.

"Insya-Allah jika dilihat peluang kita amat baik. Kedua-dua calon DUN Kuala Kurau iaitu Cikgu (Mohd) Salleh (Mat Disa) dan DUN Titi Serong, Abu Bakar (Mat Ali) adalah mereka yang sentiasa bekerja dan berkhidmat untuk masyarakat.

"Kedua-dua mereka walaupun tidak terpilih pada pilihan raya umum yang lalu, namun mereka tetap bekerja atas semangat BN," katanya.