Google+ Followers

Friday, May 24, 2013

Adam Ali Bangun Dari Mimpi BlackoutVideo Adam Adli Insaf Tersebar..Lain macam je nada percakapan mamat ni.
Adakah dia telah sedar bahawa perjuangannya selama ini songsang setelah 5 hari di dalan siasatan?
Ataupun hanya lakonan belaka untuk mengabui pihak berkuasa?
Apa yang nyata, hentikanlah kerja sia-sia ini.
Terimalah sehalanya dengan redha..

Wajib Baca! Pemimpin Tinggi DAP Sahkah #GST Tak Akan Membebankan Rakyat.

Cuba tengok apa yang dipaparkan di blog salah seorang pemimpin tinggi DAP.


Kalau tak percaya boleh tengok keseluruhan penerangan mengenai GST yang ada di blog Ngeh Koo Ham.

Masih tak percaya? Boleh semak sendiri di sini :http://ngehkooham.blogspot.com/2010/03/kesan-gst.html

*Mohon rakan-rakan sebarkan slaid ini melalui blog, facebook dan twitter supaya rakyat lebih faham mengenai GST. Terima kasih kepada Ngeh Koo Ham kerana berani menyatakan kebenaran.


KALIMULLAH PEMBELOT NEGARA : SPY SINGAPURA


Nampaknya Kalimullah telah mengambil keputusan untuk menonjolkan semula dirinya selepas sekian lama mendiamkan diri. Kali ini Kalimullah memulakan serangan sinisnya kepada orang Melayu dan Islam di negara ini dengan mempertahankan CEO Air Asia X dengan turut serta memperlekehkan Utusan Malaysia dan seterusnya perjuangan orang Melayu mempertahankan survival bangsa kita dalam bidang politik, ekonomi dan sosial.

Semasa era Pak Lah, tatkala para pejuang bangsa Melayu bermati-matian mempertahankan Kerajaan Pak Lah, Kalimullah pula melangkah serong dalam gelap dengan menghancurkan kredebiliti kerajaan Pak Lah. Isu ini saya akan kupas dalam bahagian kedua.

Saya akan bongkarkan juga bagaimana Kalimullah memasukkan musuh-musuh politik orang Melayu ke dalam NST dengan memecat sesiapa saja ketua dan editor yang mengkritik Anwar Ibrahim. Sebab itulah ketika itu, NST dan Berita Harian tidak begitu menyerang Anwar.


Kemarahan Anwar kepada Kalimullah apabila akhbar-akhbar NST memainkan isu besar oleh YB Zahrain, YB Zulkifli Noordin , YB Wee Chee Keong dan lain-lain hingga mereka keluar PKR. Kalimullah telah membawa masuk ramai Editor dan Ketua Editor Pro Anwar ke dalam NST selepas membuang mereka yang menentang Anwar. Maka apakah kamu hendak hairan dengan NST yang agak liberal berbanding Utusan Malaysia! Saya huraikan dalam bahagian kedua nanti.

Oleh itu tidak hairanlah pendirian Kalimullah yang menunjukkan wajah sebenarnya yang lebih pro kepada bukan Melayu. Malangnya, Kalimullah ini bila nak lesen, nak bantuan DEB mengaku pula sebagai Melayu. Hipokrit bukan!


Inilah sikap Melayu, selepas menjadi musuh dalam selimut kepada Pak Lah dan mendapat pula kekayaan selepas mengaku Melayu, kini Kalimullah kembali menyerang Melayu, menyerang DEB dan menyerang Utusan gara-gara melutut bisnes dengan Kerajaan Singapura dan Pulau Pinang. Kalimullah adalah manusia separuh Melayu umpama kacang lupakan kulit.

Bukan rahsia lagi, Kalimullah adalah Agen Risik Kerajaan Singapura iaitu Singapore Intelligence Service. Sebab itulah Kalimullah gagal semasa tapisan halus untuk dilantik sebagai Setiausaha Akhbar kepada Tun Ghafar Baba suatu masa dahulu!

Beberapa meeting telah diaturkan di antara Lim Guan Eng Ketua Menteri Pulau Pinang dengan PM Singapore dimana Kalimullah sendiri hadir sebagai apa? Tentunya sebagai spy dan orang suruhan bukan? Untuk apa Kalimullah membuat semua ini, Jawapannya mudah menjual bangsa dan negara ini kerana Wang Ringgit!

Tahukah anda Kalimullah juga terbang setiap 10 hari ke Singapura untuk membuat laporan dan menghantar laporan secara lisan. Maaflah semua ini adalah rahsia tetapi saya mahu rakyat Malaysia khususnya orang Islam dan orang Melayu tahu siapa Kalimullah yang sebenarnya! Adakah kita berdiam diri sahaja!

Sebab itulah juga Kalimullah memberi sokongan kepada DAP dan Agen PAP, dan tidak hairanlah Kalimullah mengutuk PM dan UMNO semasa PRU-13!.

Kesimpulannya, Kalimullah sebenarnya adalah wartawan pelacur. Melacur sebagai wartawan dengan menjadi spy kepada Singapura. Bagaikan seorang pelacur, manusia ini tidak ada maruah apabila meminta dan menerima jawatan di NST sedangkan NST adalah milik UMNO!

Dalam bahasa kasar, Wartawan Kalimullah tidak ada kelas malah sebenarnya bodoh sebab itu perlu melacur untuk mendapat extra income.

Nasihat saya, bangunlah wahai Bangsa Melayu dari tidur kamu dan sedar-sedarlah hantu-hantu yang semakin menunjukkan wajahnya seperti Kalimullah ini.

(Artikel ini kiriman emel daripada Wartawan Sejati, Kuala Lumpur)

#Fakta Yang Ramai Rakyat Malaysia Perlu Tahu. Sebarkan.


Rakyat Malaysia perlu memahami Akta Perhimpunan Aman 2012 sebelum terpedaya dengan fitnah pembangkang.


Pihak polis telah banyak memberikan toleransi kepada pihak ini tetapi mereka telah melampau dan melanggar undang-undang.
 
*Sebar-sebarkan.

AZLI SHUKRI TODAY: Akhirnya Pathmanabhan Dihukum Mati

AZLI SHUKRI TODAY: Akhirnya Pathmanabhan Dihukum Mati: SHAH ALAM: Peguam N Pathmanabhan dan tiga bekas pekerja ladang dihukum gantung sampai mati selepas disabitkan oleh Mahkamah Tinggi di si...

1 MALAYSIA: KDN Rampas Akhbar Tabloid Pembangkang

1 MALAYSIA: KDN Rampas Akhbar Tabloid Pembangkang: PUTRAJAYA: Kementerian Dalam Negeri merampas beberapa buah akhbar tabloid disiarkan parti pembangkang kerana mereka didakwa mengedarkanny...

1 MALAYSIA: Pandangan Dr Mahathir mengenai usaha menjatuhkan k...

1 MALAYSIA: Pandangan Dr Mahathir mengenai usaha menjatuhkan k...: Setiap kali selepas PRU diadakan, baik di Malaysia atau di seluruh dunia, sudah pasti kumpulan kalah akan mendakwa penipuan, penyelewengan...

Anak Jati Malaya: TERKINI !!! TAMRIN GHAFAR JUGA DITAHAN SELAIN TIAN...

Anak Jati Malaya: TERKINI !!! TAMRIN GHAFAR JUGA DITAHAN SELAIN TIAN...: Akhirnya, undang-undang lebih tinggi daripada sesiapa pun termasuk pemimpin-pemimpin pakatan pembangkang. Jika sebelum ini rakyat Ma...

Tahukah Anda......?: Isteri Curang Ditangkap Bersama Pegawai Kanan Tabu...

Tahukah Anda......?: Isteri Curang Ditangkap Bersama Pegawai Kanan Tabu...: Sumber Gambar hiasan GEORGETOWN - Naluri seorang suami terhadap perlakuan sumbang isterinya berjaya dihidu lalu memberi maklu...

1 MALAYSIA: Video....Siapa Ambiga sebenarnya ? pendedahan hang...

1 MALAYSIA: Video....Siapa Ambiga sebenarnya ? pendedahan hang...

Kisah Tun Ammar Adik Kepada Tun Faisal UMB
Lidah rasmi Pas, Harakah didapati bersalah menyiarkan artikel fitnah terhadap seorang peguam lima tahun lalu, dan diarah membayar ganti rugi kepada peguam berkenaan.

Mahkamah Tinggi di sini hari ini mengekalkan keputusan Hakim Mahkamah Sesyen, Rasidah Chik pada 12 Julai 2011 yang memihak kepada peguam tersebut, Tun Mohammad Ammar Aziz. 
Hakim Lee Swee Sing memutuskan demikian setelah menolak rayuan Ahmad Lutfi dan tiga yang lain untuk mengetepikan keputusan sebelum ini. 

Sehubungan itu, mahkamah memerintahkan Ketua Pengarang Harakah, Ahmad Lutfi Othman dan tiga yang lain membayar ganti rugi RM50,000 kepada Tun Mohammad Ammar. 

Swee Sing juga memerintahkan pihak perayu membayar kos mahkamah.  

Menurut Swee Sing, mahkamah berpuas hati dengan keputusan Hakim Rasidah yang disifatkannya tepat dan tidak terkhilaf. 

Pada 15 September 2009, Tun Mohamad Ammar yang juga merupakan Ahli Jawatankuasa Pemuda UMNO Bahagian Ipoh Timur memfailkan saman terhadap Ahmad Lutfi, bekas pemegang permit akhbar Harakah, Halim Arsyat dan pencetaknya, Angkatan Edaran Enterprise Sdn. Bhd.   Beliau mendakwa artikel diterbitkan Harakah edisi Isnin, Bilangan 1,391 bertarikh 17 hingga 20 November 2008 berjudul Mukhriz Juga Didakwa Rasuah Politik? berunsur fitnah terhadapnya.