Google+ Followers

Monday, July 29, 2013

Thursday, July 25, 2013

Thursday, July 18, 2013

Umat Islam Sudah Tak Boleh Sabar!!! Ini Hukumnya Kerana Menghina Islam


Contoh tindakan yang wajar dilakukan kepada mereka cina Couvenis Biadap sepertimana Cina DAP ini: 


Nama mangsa remaja Cina: Ng Mun Tatt, 24.

kerja: Penjaga kaunter kafe internet.

Alamat: NO 29 JLN MANJA 25/11 TAMAN SRI MUDA SEK 25 SHAH ALAM.
Diculik di hadapan sebuah restoran ketika sedang makan bersama teman wanita sekitar jam 3 pagi oleh 8 (L) dipercayai berbangsa Melayu menaiki sebuah kereta jenis Toyota Alphard.. guna nombor pendaftaran palsu. Teman wanita ditinggalkan dan tidak diapa-apakan
Mangsa kemudiannya dibawa ke kawasan hutan sebelum ditinggalkan di kawasan tepi jakan Km4.5, Lebuhraya Duke (Duta hala Ulu Klang) berhampiran susur masuk ke Setiawangsa, dalam keadaan bogel.
Seluar, baju, pakaian dalam, boxer dilarikan suspek, manakala barang berharga spt dlm Shah Alam report: wallet, telefon bimbit dan rantai emas dikembalikan kepada teman wanita semasa mangsa dilarikan.
Mangsa mendakwa badannya diconteng oleh suspek kerana perbuatannya... (Pengakuan SULIT- Menghina orang Islam dan Orang Melayu dalam laman sosial peribadi spt Facebook, Twitter serta mencampakkan bangkai babi di hadapan rumah dan surau orang Melayu yg menjadi sasaran agenda parti politik DAP untuk cetuskan ketegangan).
Suspek cuba untuk tidak membuat laporan polis kerana bimbang tindakannya terbongkar dan akan mendxxedahkan ramai individu.
Sehingga kini, hanya satu laporan polis dibuat oleh penunggang motosikal yang menemui mangsa dan membuat laporan polis.

Zambry Akan Mencantas Beberapa Calon AMT Dari Perak?


Berikut adalah senarai Ahli Majlis Tertinggi UMNO yang dipilih sempena pemilihan pucuk pimpinan sempena Perhimpunan Agung UMNO pada 2009. 4 daripada mereka yang menang adalah calon dari Perak. Manakala seorang lagi dari Perak telah berjaya menyandang jawatan Naib Presiden Umno iaitu Datuk Zahid Hamidi.

1. Datuk Seri Mustapa Mohamed (2,239)

2. Datuk Noh Omar (2,084)

3. Datuk Seri Musa Aman (2,084)

4. Datuk Azian Osman (2,060) perak

5. Datuk Zainal Abidin Osman (2,054)

6. Datuk Mohd. Zin Mohamed (1,854)

7. Datuk Ismail Sabri Yaakob (1,838)

8. Datuk Lajim Ukin (1,804)

9. Datuk Shaziman Abu Mansor (1,705)

10. Datuk Dr. Mohd. Puad Zarkashi (1,700)

11. Datuk Tajuddin Abdul Rahman (1,685) perak

12. Datuk Idris Haron (1,658)

13. Datuk Dr. Abd. Latiff Ahmad (1,624)

14. Datuk Seri Dr. Jamaluddin Jarjis (1,622)

15. Datuk Saifuddin Abdullah (1,619)

16. Datuk Dr. Norraesah Mohamad (1,611)

17. Datuk Seri Mahdzir Khalid (1,580)

18. Datuk Ahmad Husni Mohd. Hanadzlah (1,529) perak

19. Datuk Hamzah Zainuddin (1,518) perak

20. Datuk Bung Moktar Radin (1,517)

21. Datuk Dr. Awang Adek Hussin (1,481)

22. Datuk Seri Zulhasnan Rafique (1,431)

23. Datuk Ahmad Shabery Cheek (1,377)

24. Datuk Seri Idris Jusoh (1,275)

25. Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim (1,265)

Mampukah calon dari perak mengekalkan prestasi sebelumnya dengan adanya campurtangan dari Zambry Abd Kadir yang kini adalah Pengerusi perhubungan umno perak pada tahun ini? Pastinya beberapa upset akan berlaku dengan percaturan Zambry yang dilihat sedang mengintai peluang untuk pergi lebih jauh lagi di persada kuasa dalam Umno.

Wednesday, July 3, 2013

Sindiket Pelacuran Remaja


Ibnu Hasyim: Sindiket Pelacuran Remaja Melalui Pakej Asmara/Ber...: ANTARA wanita yang dipaparkan untuk dipilih bakal pelanggan. KL: Populariti laman sembang terkini, WeChat dalam kalangan remaja sejak ke...

Kasihan Bumiputera


Suara Rakyat: Kasihan Bumiputera: Melihat laporan daripada Economy Planning Unit (EPU) tahun 2012, kedudukan bumiputera daripada segi pendapatan isi rumah, hampir 80 perat...

UMNO Peringkat Pemuda Perlu Berubah



Ini satu saranan yang luhur lahir dari hati ke hati salah seorang sahabat. Dia yang selama hari ini menjadi pemerhati Politik menegaskan yang UMNO perlu berubah dan jangan ikut macam pemimpin sebelum mereka.

"Perkara pertama yang perlu dibuat oleh UMNO ialah belajar cara macam mana nak tutup pintu fitnah supaya tak menyusahkan orang lain.

Sesungguhnya fitnah ni orang boleh buat atas sebarang alasan dan sebab musabab. Jangan pelik la kalau sekecil - kecil cerita pun boleh jadi besar.

Semuanya akibat fitnah. Runtuhnya sebuah Negara juga akibat fitnah. Inikan pulak dengan maruah dan imej seorang pemimpin. Pun boleh jatuh sebab fitnah.

Fitnah tu pulak takkan timbul kalau tak de ruang untuk pihak lawan menjadikannya bahan modal mereka berpolitik. Kalau setakat cacat sikit - sikit, tahan lagi.

Tapi kalau dah benda yang terang dan nyata, kita nak salahkan siapa? Nak salahkan orang yang buat fitnah? Sebelum orang buat fitnah, kita kaji diri kita dulu.

Kita tengok balik pada orang UMNO tu sendiri. Apa yang dia dah buat untuk menutup pintu fitnah tu bagi diri dia. Perkara itu yang perlu diutamakan.

Sebagai contoh, kekayaan orang UMNO. Perlu ke mereka menunjuk - nunjuk kepada orang ramai yang diorang ni kaya raya sedangkan orang tau dari mana datangnya kekayaan itu?

Kalau diorang kaya sebelum masuk UMNO atau sebelum mereka bergelar sebagai pemimpin, tahan jugak la orang tak boleh nak buat cerita yang bukan - bukan.

Tapi pemimpin UMNO ni lain pulak. Bila dah jadi pemimpin baru diorang jadi kaya raya. Beli kereta mewah dan duduk dalam rumah bagai istana.

Itu satu contoh kesilapan pemimpin UMNO dalam bab membuka pintu fitnah dari orang lain. Itu kesilapan yang perlu diperbetulkan oleh pemimpin UMNO sendiri.

Setakat lulus SPM tapi dapat pakai kereta mewah dan duduk dalam rumah agam mengalahkan istana. Mana datang kekayaan tu?

Yang tambah menghairankan kita, pemimpin UMNO tu nak tunjuk kekayaan mereka ditempat yang semua orang kenal dengan diorang.

Orang kenal asal usul mereka. Orang tau status pendidikan yang mereka miliki. Kalau setakat lulus SPM, kerja jadi kontraktor, tapi duduk rumah mewah menda kejadahnya!!!

Itu semua cari penyakit la tu. Saja je nak bukak pintu fitnah untuk orang buat cerita yang bukan - bukan. Bila keadaan jadi macam tu, mula la orang buat spekulasi. Mula la ada orang buat cerita fitnah. Penyudahnya, yang susah UMNO jugak!!!"

Najib Dah Gila? Penyamun Dilantik Sebagai Pengerusi Tabung Haji?


Azeez_Baling
Inilah yang berlegar di blog-blog Umno yang mengatakan Azeez Rahim, ahli Parlimen Baling dilantik sebagai Pengerusi Tabung Haji. Mungkin ada benarnya kerana Najib kini sedang mem’bedak’ jawatan-jawatan sedemikian di kalangan Umno seperti juga dilaporkan TMI. Antara sebagai pengerusi dan ahli lembaga pengarah syarikat berkait kerajaan (GLC) atau agensi kerajaan – Tenaga Nasional Berhad, Telekom Malaysia, Majlis Amanah Rakyat (Mara), Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB), Tabung Haji, Perbadanan Nasional Berhad.

Blogger Rocky Bru juga bercerita tentang Azeez sebagai Pengerusi Tabung Haji. Mengikut maklumat dari laman web Tabung Haji, pada tahun 2011 dia dilantik Ahli Lembaga Pengarah Tabung Haji. Pengerusi anak syarikat Tabung Haji iaitu TH Real Estate LLC dan Ahli Lembaga Pengarah Theta Edge Berhad yang juga anak syarikat Tabung Haji.
Munasabahlah kalau dia akan dinaikkan ‘pangkat’ oleh Najib sebagai Pengerusi Tabung Haji. Maka akan bersepahlah muka-muka 47 persen dalam syarikat berkait kerajaan (GLC) atau agensi kerajaan. Duit Tabung Haji pun banyak juga untuk dikebas atas nama projek dan elaun, insyaallah boleh senyum sepanjang masa.

komen di rockybru.com.my:

Saya kenal Azeez. ini kisah hidupnya. Sekolah rendah di sk bukit bintang. sekolah menengah di Sm bukit bintang PJ. GAGAL SRP. Masuk vanto akedemy PJ dan ambil SRP sekali lagi dan gagal SRP sekali lagi sbg pelajar persendirian. Lepas itu dia kerja di Shah Motel di Pj sebagai pelayan. Sambil tu dia mula jual kereta terpakai di kalangan kawan2 dia. Dulu dia duduk di kg ghandi jln klang lama. kemudian dia pindah ke rumah panjang dekat sg way. dia buka kedai kereta terpakai di pj. Nama kedai KTA- Kereta Terpakai Azeez.Banyak buat duit bila dia jual kereta kat pensyarah ITM dsb. Masuk politik melalui kenalan di Baling. Dia lahir dan membesar di Petaling Jaya. Emak dia 100% mamak. dia janda 5 anak lelaki. Ayah dia rahim ( 100% mamak) tinggalkan anak2 dia dan kawin lain. ayah dia dulu pernah bawa teksi. pas tu berniaga kedai makan dsb.adik beradik dia nasir, rashid, rahman dan mutalib.Dia bohong satu dunia yg dia ada MBA dari "Preston" universiti. Tak pernah ambil SPM tahu2 dah "beli" MBA. Dia kalau baca ni pasti terkejut sbb maklumat ini betul 100%....


Najib Dan Zambry Tiada Bezanya.. Kedua duanya perlu Ditolak Oleh AhliUmno


Klik








satu utk engkau, satu utk aku....

Tuesday, July 2, 2013

Tips Tuan Guru Datang Awal Ke Masjid


Kulaan Niring: Sketsa : Tips Lawak Tuan Guru Datang Awal Ke Masji...: TIPS DATANG AWAL KE MASJID Ada sorang penuntut ilmu melihat gurunya sangat awal datang ke masjid menunaikan solat Subuh. Setiap kali dia dat...

AZLI SHUKRI TODAY: Sampai Bila Ahli UMNO Akar Umbi Mahu Ditipu dan Di...

AZLI SHUKRI TODAY: Sampai Bila Ahli UMNO Akar Umbi Mahu Ditipu dan Di...: Ini satu lagi cadangan tahap kepala lutut! Habis semua jawatan tertinggi UMNO mahu "disejuk bekukan" sampai bila-bila. Mula-mul...

Zambry Dah Gila ? Habis Tanah Perak Dibagi Pada Dato Dr Subra


Isu panas yang berlegar legar di bandaraya ipoh malam semalam berkisar berkenaan tanah seluas  6 ekar di Green Town dibelakang Rumah Pengakap. Ceritanya ialah tanah berkenaan bakal dianugerahkan kepada salah seorang kroni zambry yang bernama Dato Dr Subra. Dulu dengan kes Hamdan Taha, sebelum pru13 tak habis panas pasal geng penyamun 5A, ditambah pula dengan skandal nizam botak dan hanafiah man dan skarang timbul pulak kroni hindu nya yang difahamkan dah dapat berkali kali tanah dari zambry. Menurut satu sumber, Kali pertama si subra ni dapat 200 ekar tanah di gopeng, kemudian sebelum pru yang lepas zambry bagi pulak tanah seluas 15 ekar di Meru dan skarang 6 ekar pula di green town.

Tanah itu sepatutnya di gazetkan lah pada orang melayu untuk pembangunan ekonomi melayu seperti pembukaan malay town sepertimana adanya cina town dan little india. Zambry nak melayu duduk di mana? Takkan la zambry suka tengok melayu merempat dikampong kampong manakala bangsa lain bermaharajalela di bandaraya ipoh mengaut keuntungan ekonomi.

Disekitar green town kita boleh nampak bagaimana bangunan kedai kedai dimiliki oleh kaum cina. Dikawasan itu pula hanya tinggal kampong kepayang dan flat ashby sahaja sebagai petempatan orang melayu. Takkanlah zambry nak biarkan india pulak menguasai ekonomi dikawasan itu? Tak cukup ke little india di pekan lama dimonopoli oleh india?
Habis tu melayu nak letak dimana? Mungkin dr subra ni ada pertalian darah dengan zambry. Sebab itu lah gamaknya dia dok manjakan si subra ni dengan penganugerahan perbagai tanah bernilai tinggi.

Bila aku check background si subra ni, rupa rupanya dia ni adalah salah seorang board director di Quest College jalan kampar. Korang check le sendiri apa hubungan kolej ni dengan tempat zambry belajar dulu di Temple univercity dulu, malas aku nak story kat sini.

Tak cukup ke lagi si zambry ni nak manjakan bangsa dia. Udah lah tanah di belakang esso ampang di bagi pada sekolah tamil, skarang nak bagi pulak tanah yang bernilai dalam bandaraya ipoh pada saudara hindu nya itu, menurut sumber itu lagi diakhir perbualan kami semalam.