Google+ Followers

Tuesday, July 2, 2013

Zambry Dah Gila ? Habis Tanah Perak Dibagi Pada Dato Dr Subra


Isu panas yang berlegar legar di bandaraya ipoh malam semalam berkisar berkenaan tanah seluas  6 ekar di Green Town dibelakang Rumah Pengakap. Ceritanya ialah tanah berkenaan bakal dianugerahkan kepada salah seorang kroni zambry yang bernama Dato Dr Subra. Dulu dengan kes Hamdan Taha, sebelum pru13 tak habis panas pasal geng penyamun 5A, ditambah pula dengan skandal nizam botak dan hanafiah man dan skarang timbul pulak kroni hindu nya yang difahamkan dah dapat berkali kali tanah dari zambry. Menurut satu sumber, Kali pertama si subra ni dapat 200 ekar tanah di gopeng, kemudian sebelum pru yang lepas zambry bagi pulak tanah seluas 15 ekar di Meru dan skarang 6 ekar pula di green town.

Tanah itu sepatutnya di gazetkan lah pada orang melayu untuk pembangunan ekonomi melayu seperti pembukaan malay town sepertimana adanya cina town dan little india. Zambry nak melayu duduk di mana? Takkan la zambry suka tengok melayu merempat dikampong kampong manakala bangsa lain bermaharajalela di bandaraya ipoh mengaut keuntungan ekonomi.

Disekitar green town kita boleh nampak bagaimana bangunan kedai kedai dimiliki oleh kaum cina. Dikawasan itu pula hanya tinggal kampong kepayang dan flat ashby sahaja sebagai petempatan orang melayu. Takkanlah zambry nak biarkan india pulak menguasai ekonomi dikawasan itu? Tak cukup ke little india di pekan lama dimonopoli oleh india?
Habis tu melayu nak letak dimana? Mungkin dr subra ni ada pertalian darah dengan zambry. Sebab itu lah gamaknya dia dok manjakan si subra ni dengan penganugerahan perbagai tanah bernilai tinggi.

Bila aku check background si subra ni, rupa rupanya dia ni adalah salah seorang board director di Quest College jalan kampar. Korang check le sendiri apa hubungan kolej ni dengan tempat zambry belajar dulu di Temple univercity dulu, malas aku nak story kat sini.

Tak cukup ke lagi si zambry ni nak manjakan bangsa dia. Udah lah tanah di belakang esso ampang di bagi pada sekolah tamil, skarang nak bagi pulak tanah yang bernilai dalam bandaraya ipoh pada saudara hindu nya itu, menurut sumber itu lagi diakhir perbualan kami semalam.