Google+ Followers

Sunday, April 14, 2013

Perang Siber Dilancarkan Terhadap Israel


Baitulmaqdis: Kumpulan aktivis penggodam terkenal Anonymous bersiap sedia melancarkan serangan siber besar-besaran untuk menghapuskan Israel daripada Internet mulai hari ini.Ia bertepatan dengan sambutan hari peringatan Holocaust di negara haram Yahudi itu.
Usaha itu akan berterusan hingga esok.

Beberapa kumpulan penggodam turut menyertai rancangan itu yang matlamatnya untuk melancarkan serangan bersama.
Rabu lalu, kira-kira 15,000 akaun Facebook penduduk Israel digodam. Menurut laporan, virus yang dilepaskan menerusi satu alamat IP membolehkan ia menyerang komputer di Israel.
Ini bukan kali pertama kumpulan pro-Palestin itu menyasarkan rejim Zionis. November lalu, Anonymous melancarkan serangan besar-besaram terhadap laman web kerajaan, bank dan syarikat perniagaan kad kredit Israel.Anonymous merancang misi yang dikenali Op-Israel itu bulan lalu.
“Kamu tidak pernah merancang menghentikan pencabulan terhadap hak asasi manusia. Kamu tidak pernah mahu menghormati undang-undang antarabangsa.“Kerana itu anggota kami di seluruh dunia akan bersatu dengan rakyat Palestin untuk menghapuskan kamu daripada Internet,” kata kumpulan itu dalam satu kenyataan. - Agensi